background
Skoč na obsah Skoč na menu

Titulka / Služby / Gastronómiazdieľať

Z núdze cnosť alebo z mála veľa?

Z núdze cnosť alebo z mála veľa?Zážitková gastronómia už nie je módny výstrelok, ale hosťom žiadaný a aj oceňovaný produkt

8.4.2013

kkk.jpgZážitok hosťa ovplyvňuje množstvo faktorov a vo veľkej miere aj to, čo dostane na tanieri. Food dizajn, aranžovanie jedla, je jedným z dôležitých faktorov úspešnosti v gastronomickom podnikaní, ktoré sa stáva čoraz významnejšou súčasťou turizmu - nie len ako nevyhnutnej "doplnkovej" služby, ale už ako primárneho objektu záujmu návštevníka.

 

S jedlom sa dajú robiť divy a ten, kto má dostatok invencie, kreativity a aspoň trochu umeleckého cítenia vyhráva. Vedieť upraviť jedlo úplne inak, ako to hosť očakáva je prestíž, bonus v hodnotení služieb a v neposlednom rade zážitok, pre ktorý sa hosť bude chcieť vrátiť. Zážitok z jedla je momentálne v kurze. Venujú sa mu odborníci, média, marketing, a samozrejme samotní kuchári. Pre nich zvlášť, najmä v zahraničí, je tvorivosť vecou osobnej prestíže a súťaživosti. Gastronomická výnimočnosť nemusí byť finančne ani časovo nákladnou záležitosťou, je to skôr o pochopení základného marketingového princípu - potreby odlíšiť sa a zaujať. 

 

 

funny-food-art-2.jpg

funny_fast_food_art_01.jpg

e19d29fc05188813d95fe6024e9fcd09.jpg

peacock.jpg




Na začiatok
 

Diskusia k článku (0)